“Heitä hyvästit toistuville laihdutuskuureille ja saa painosi hallintaan pysyvästi”

Tämä on tutkitusti toimiva pysyvän painonhallinnan metodi, joka on taatusti erilainen kuin ne, joita olet aiemmin kokeillut!


Kuuntele videolta Suomen kokeneimman painonhallinnan asiantuntijan Patrik Borgin esittely kurssista. 👇

 

Kehittämäni menetelmä, pitkäjänteinen muutosprosessi ja siitä rakennettu & verkkokurssi nojaavat sekä tutkimustuloksiin että vankkaan kokemukseeni työstä painonhallinnan parissa. 

Tämä kurssi kestää elämää ja siinä annetaan sinun oman kehosi hoitaa asioita, itsekurin sijaan ja ilman jatkuvaa nälkää.

Kiinnostuitko?

Haluatko saada ilmoituksen, kun  seuraavalle kurssille pääsee mukaan parhaalla hinnalla? Jätä sähköpostisi tähän, niin ilmoitamme sinulle kun ilmoittautuminen aukeaa!

Huom! Tämä ei sido sinua mihinkään.

Liittymällä odotuslistalle annat meille luvan lähettää sinulle sähköpostia. Pääset pois listalta koska tahansa.

Yli 4000 kaltaistasi ihmistä on jo onnistunut heittämään jäähyväiset jojoilulle – sinä voit olla seuraava

 "Itse olen tällä kurssilla ymmärtänyt, miten vinoutunut ruokasuhteeni oikeasti on. Painonnousu on pysähtynyt. Tästä olen erityisen kiitollinen!!

”Moni syömiseen liittyvä uskomus on hälventynyt, suhde syömiseen muuttunut ja olo kaikin puolin parantunut, vaikka tehtävää on vielä paljon. Patrikin pitkä kokemus kuuluu ja näkyy, se on ollut iso juttu!" 

"Ennen oli päässä koko ajan ajatus, että pitäis syödä vähemmän ja niukkaan pyrkivä syöminen on ollut varmasti mulla iso tekijä painon nousuun. Nyt on mielessä ajatus, että saan syödä jos mieli tekee enkä koe syyllisyyttä syömisestä, en edes herkuista."

Mitä jos sanoisin, että voit päästä eroon jatkuvasta kamppailusta syömisen ja painon kanssa?


Nimeni on Patrik Borg, olen koulutukseltani ravitsemustieteilijä, aloitin työni lihavuuden parissa tutkijana 1990-luvulla. Olin ensimmäisiä ravitsemusalan asiantuntijoita, joka vei lihavuuden hoitoa pois kuuriluonteisista tiukoista dieeteistä sallivampaan ja joustavampaan suuntaan.

Vuosien aikana olen keskittynyt pitkälti painonhallintaan asiakastyössä, koska osaamiseni on tässä parhaimmillaan - ja ihan maan parasta.

Toimittuani yli 15 vuotta erilaisissa painonhallintaan, paino-ongelmiin ja ravitsemukseen liittyvissä tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä olen varmistunut siitä, että ongelmia on aina yritetty ratkaista väärillä keinoilla.

Ja tutkimusnäyttö osoittaa, että näinhän se on.

Monille asiakkailleni on ollut suorastaan vapauttavaa ymmärtää, että oikea ratkaisu ei olekaan kuuri tai dieetti. Kun ymmärtää, että ongelma on jossain syvemmällä, pystyy myös ottamaan käyttöön työkalut, jotka oikeasti korjaavat sitä todellista ongelmaa.

Painonhallintatyö on myös antoisaa. Kun pystyy auttamaan ihmisiä niin se ilo ja säkenöinti asiakkaiden silmissä asioiden mennessä parempaan on aina yhtä palkitsevaa.

Olen myös kirjoittanut puolen tusinaa kirjaa painonhallinnasta ja ravitsemuksesta.

En tietenkään pysty auttamaan kaikkia apua tarvitsevia oman vastaanottoni kautta, koska aikaa on rajallisesti.

Siksi olen luonut tämän metodin ja sen ympärille verkkokurssin. Että voin auttaa myös sinua ja kaikki apua tarvitsevia, riippumatta siitä, millä paikkakunnalla satut asumaan. Hyvinvointi kuuluu kaikille.

Tämän verkkokurssin ansioista voin olla tukenasi ja apunasi 4 kuukautta, suunnilleen yhden vaivaisen vastaanottokäynnin hinnalla.

Jos tämä kuulostaa "sinun jutulta", jatka lukemista...

Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä! Liity odotuslistalle.

Kurssi pähkinänkuoressa:

 • Kurssi kestää noin 4 kk (16 viikkoa) Puolivälissä omatoiminen opettelujakso
 • Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2024
 • Syväluotaavat  videomateriaalit
 • Voit käydä materiaaleja rauhassa omaan tahtiin (tällä kurssilla emme pidä kiirettä)
 • Tehtävät, ohjeet, työkalut onnistumisen tueksi
 • Vertaistuki suljetussa Facebook-ryhmässä
 • Patrikin etätuki Facebook-ryhmässä
 • 100% rahat takaisin -tyytyväisyystakuu
 • Voit maksaa myös liikuntaeduilla (Edenred, Epassi ja Smartum)

Eroon syömisen solmuista ilman itsekuria?

Sinäkin voit onnistua! Tämä on se juttu, mitä et ole vielä kokeillut.


Mutta onko tämä kurssi sinulle sopiva? Voinko auttaa sinuakin?

Minulla on sinulle pari kysymystä: Oletko joskus miettinyt, miltä elämä tuntuisi ilman syömiseen ja painon kanssa kamppailuun liittyviä haasteita? Tuntuuko, että olet kokeillut jo kaikkea, mutta mikään ei kohdallasi toimi - koska sinulta puuttuu itsekuria? 

Jos olet kokeillut yhtä tai useampaa laihdutuskuuria, dieettiä tai muuta vastaavaa ilman toivomiasi tuloksia, uskon sinun tietävän, mistä tässä puhutaan. 

Tämä kurssi on sinua varten ja voit onnistua irtautumaan toistuvasta jojo-laihduttamisesta avullani lopullisesti. Metodeillani et roiku itsekurin varassa - kuljet vain rauhassa askelmerkit, jotka sinulle annan. Olen luonut metodin, jossa edetään askel askeleelta kohti tavoitetta.

Me teemme sen rauhallisesti edeten, painonhallinnan oikeita, tärkeitä ja toimivia askelia noudattaen. Emme pidä kiirettä, emme laske kaloreita emmekä noudata mitään tiukkaa grammadieettiä.

Puretaan niitä solmuja, jotka  estävät sinua onnistumasta. Tehdään järjestelmällisesti oikeita asioita, joiden avulla saadaan tämä "viimeinen oljenkorsi" muuttumaan elämän mittaiseksi onnistumistarinaksi.

Jos taas haluat ainoastaan saada itsellesi jälleen uuden ruokavalion ja uskot pääseväsi sen avulla tasapainoon ja tavoitteisiisi, sinun ei kannata tulla tälle kurssille.

 

Lupaan, ettet ole ainoa - etkä varsinkaan toivoton tapaus


Monet kamppailevat samojen asioiden kanssa. Vastaanotollani ja tällä kurssillani olen tavannut erittäin haastavia tilanteita, jotka ovat kehittyneet usein jopa vuosikymmenien saatossa. Solmut ja lukot ovat syvällä ja monesta kurssilaisesta on tuntunut ihmeelliseltä, miten yksi kurssi on voinut muuttaa omaa syömisajatusta niin paljon.

Siksi voin luvata sinulle, ettet ole ainoa, joka kamppailee näiden asioiden kanssa. Sinun tulee vain uskoa omaan itseesi ja siihen, että metodini toimivat. Kurssillani tulet oivaltamaan paljon muutosprosessistasi ja siitä, minkä ongelmien ratkaiseminen auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi!

Koska olet lukenut tänne asti, voi hyvinkin olla, että tämä kurssi on sinua varten tehty. Anna kun kerron lisää...

 

Kuulostaako hyvältä? Nyt kerron tarkemmin, mihin kurssin ainutlaatuinen metodi perustuu:

 

No mistä kehittämässäni Jäähyväiset jojoilulle -metodissa on oikein kyse ja miten se eroaa kaikista aiemmin näkemistäsi verkkovalmennuksista.

Aivan ensimmäiseksi päästetään irti pikadieeteistä, laihdutuskuureista ja ”mullistavista” ruokavaliotrendeistä. Tämä on äärimmäisen tärkeää, kuten seuraavaksi huomaat.

✔ Metodin ydin ei ole ainoastaan olennaiseen keskittymisessä ja turhan karsimisessa vaan siinä että olennaiset asiat tulevat tietyssä järjestyksessä - koska sillä on suuri merkitys. Jäähyväiset jojoilulle -kurssin eteneminen ja rakenne on suunniteltu juuri tästä näkökulmasta.

✔ Metodin olennainen perustekijä on joustavan ja armollisen otteen vaaliminen kaikissa vaiheissa ja ilman kompromisseja. Tämä on ainoa keino pitkäaikaisen ja pysyvän onnistumisen saavuttamiseen.

✔ Kurssilla ja sen tehtävissä yhdistellään muutoksen konkretiaa ja psykologiaa juuri sopivasti. Näin luomme ilmapiirin joka maksimoi pystyvyyden ja motivaation.

Näin metodi ja kurssi etenee

Kurssi koostuu yhdeksästä tärkeästä painonhallinnan askeleesta, joita opettelemme yhdessä 4kk ajan kiirehtimättä.

Tässä pintaraapaisu, mitä kaikkea on luvassa kurssilla


✅ Miten nälkä normalisoidaan?
Ymmärrät, miksi nälkää ei saa päästää liian kovaksi.

 Hyvän syömisen kulmakivet - löydä itsellesi sopivin ateriarytmi ja opi syömään riittävästi.

✅ Jaksaminen on kaiken perusta - ymmärrä mikä on jaksamisen nykytilasi ja miten parannat sitä (ilman tätä pysyvä painonhallinta ja laihtuminen jää haaveeksi).

✅ Miten rauhoitat mieliteot / makeanhimon? (Opi keinot hyvällä omalla tunnolla herkutteluun)

Miten liikkua, jotta se tukee pysyvää painonhallintaa.

✅ Opi kuuntelemaan kehoasi syödessäsi.

Opi poistamaan jännitteet epäterveelliseksi tai kielletyiksi koettujen ruokien ympäriltä (löydät toimivat keinot, vaikka olisit paininut näiden haasteiden kanssa pitkään).

 

Kun tätä työtä on koko ikänsä tehnyt pysyen samalla tieteestä ajan tasalla ja kokeillen muita juttuja niin voi olla tieteen edellä. Kuten voin rehentelemättä sanoa olleeni. Lihavuuden hoitosuositukset ovat nyt sitä mitä aika yksin puhuin 15 v sitten.

Tämän tiedon ja osaamisen haluan jakaa kanssasi tällä kurssilla.

En tietenkään voi luvata että jokaisen ihmisen jokainen ongelma ehtii ratketa juuri tämän 4kk kestävän yhteisen matkamme aikana. Olen ammattilainen ja rehellinen sellainen. Siksi en anna mitään lupausta siitä, että tulisit esimerkiksi laihtumaan kurssin aikana tietyn kilomäärän. 

Sen sijaan tämän voin luvata: Tulet oppimaan tietoja ja taitoja, jotka pomminvarmasti ratkovat ongelmiasi ja auttavat sinua matkallasi ongelmattomaan syömiseen ja lopulta onnistuneeseen painonhallintaan. Osalla se tapahtuu puolessa vuodessa, osalla muutos voi kestää vuosia.

Olen usein ollut esillä medioissa kun on puhe painonhallinnasta, alla pari esimerkkiä

  Miksi onnistumme?

Kurssini perustuu vankkaan kokemukseen sekä tutkittuun tietoon ja väitän, että kurssilla on saatu yhdistettyä

 1. pitkäjänteinen muutosprosessi
 2. suuri kontaktitiheys
 3. mahdollisuus yksilöllisen tilanteen peilaukseen sekä
 4. vertaistuki tavalla, joka vuorenvarmasti on tehokkaampi kuin mikään samalla hinnalla saatu yksi vastaanottokäynti.

Tämä on useita kuukausia kestävä muutosprosessi, jonka aikana purat omalta polultasi ne esteet, jotka ovat aikaisemmin estäneet sinua onnistumasta. Kun tiedät, mitä pitää tehdä ja miten - on vain ajan kysymys kun pääset tavoitteeseesi. Annan sinulle avaimet onnistumiseen, sinun tulee vain avata omat ovesi matkan aikana. 

Esimerkiksi näiden työkalujen ja elementtien avulla varmistamme onnistumisesi:

SYVÄLUOTAAVAT VIDEOSISÄLLÖT

 • Kurssin materiaalipankki sisältää suuren määrän tätä varten räätälöityjä valmennusvideoitani, joissa pureudutaan prosessin eri vaiheisiin ja syvennetään ymmärrystä kurssin teemoista.
 • Videosisältöjen annostelu ja rytmitys on tarkkaan harkittu optimaalisen etenemisen kannalta.
 • Kiirettä me emme pidä, vaan etenemistahti on onnistumista tukevalla tavalla harkitun rauhallinen.
 • Saat onnistumisesi tueksi sopivassa suhteessa uutta informaatiota ja kannustusta & motivaatiota.

TEHTÄVÄT & TYÖKALUT

 • Kurssin aikana tehdään tehtäviä, joiden avulla kartoitetaan omia ongelmakohtia ja luodaan niihin ratkaisuja.
 • Työkalut ovat esimerkiksi lomakkeita, kyselyitä tai testejä, joilla kartoitat omia kehityskohteita tai seuraat edistymistäsi.
 • Saat myös yksinkertaisia ja helposti arkeen sovellettavia ohjeita & vinkkejä siihen, miten pääset kohti tavoitteitasi.
 • Nämä työkalut konkretisoivat sinulle sekä kipupisteitä että vahvuuksiasi ja varmistavat onnistumisesi.

PÄÄSY FACEBOOK -RYHMÄÄN, ETÄTUKI & VERTAISTUKI

 • Saat myös pääsyn kurssin omaan, suljettuun Facebook-ryhmään. Tämän ryhmän merkitystä on mahdotonta korostaa liikaa.
 • Teen Facebook-ryhmässä viikoittain tärkeitä nostoja kurssin teemoista ja jaan hyödyllistä tietoa. 
 • Facebook-ryhmässä vastaan myös kurssilla käsiteltäviin teemoihin liittyviin kysymyksiisi. Tämä etätuki on siis käytössäsi koko kurssin ajan!
 • Ryhmässämme on aina kannustava luottamuksen ilmapiiri. Samanhenkisten ja samoja haasteita ratkovien ihmisten vertaistuki on yksi tärkeä onnistumisen kivijalka.
 • Ryhmässä käydään myös vapaamuotoista keskustelua, jaetaan onnistumisia ja kannustetaan toisiamme. :)

Kiinnostuitko?

Haluatko saada ilmoituksen, kun  seuraavalle kurssille pääsee mukaan parhaalla hinnalla? Jätä sähköpostisi tähän, niin ilmoitamme sinulle kun ilmoittautuminen aukeaa!

Huom! Tämä ei sido sinua mihinkään.

Liittymällä odotuslistalle annat meille luvan lähettää sinulle sähköpostia. Pääset pois listalta koska tahansa.

Näin aiemmat osallistujat (heitä on yli 4000) kertovat tästä kurssista

”Kurssi on lisännyt sallivuutta omaa syömistä kohtaan, mikä tuntuu varsin ihmeelliseltä, kun on neljäkymmentä vuotta soimannut itseään kaikenlaisista asioista syömiseen liittyen.”

"Kurssin paras anti liittyi aktiiviseen facebook-ryhmään, jossa sain sekä ohjaajan tuen että mahtavan vertaisryhmän kokemukset käyttööni. Mahdollisuus henkilökohtaisen palautteen saamiseen fb-kysymysten kautta tuntui tärkeälle, opin paljon myös toisten esittämien kysymysten kautta.”

”Minulle juuri sopiva kurssi! Selkeytti vuosien eri painon ja syömisen kanssa kikkakonstailun toimimattomuutta. Löysin tien ja tavan nauttia ihan normaalista, monipuolisesta syömisestä uudelleen. Kurssi haastoi tutkimaan omia syömiseen ja painonhallintaan liittyviä uskomuksia. Kurssi kasvatti myös kärsivällisyyttä ja malttia. Materiaalit erittäin hyviä.”

”Kurssi on selkeyttänyt ajatusta siitä, mikä omassa syömisessä on pielessä. Asioita käydään perusteellisesti läpi tehtävien muodossa ja vähän kerrassaan rakennetaan sitä omaa syömispakettia."

”Olen päässyt eroon ahmimisesta! Olen löytänyt kylläisyyden, suhtautuminen syömistä kohtaan on muuttunut ja olen saanut jonkin verran rentoutta syömiseen. Olen käsitellyt yleisesti jaksamista, jossa on vielä paljon työstettävää."

”Moni syömiseen liittyvä uskomus on hälventynyt, suhde syömiseen muuttunut ja olo kaikin puolin parantunut, vaikka tehtävää on vielä paljon. Patrikin pitkä kokemus kuuluu ja näkyy, se on ollut iso juttu! Perheeni saa vähän väliä kuulla ”Patrik on nero” ja heikkoina hetkinä näen Patrikin videolla hymyilevät kasvot mielessäni, kun hän sanoo ”tsemppiä”. Iso kiitos <3 ”

No, kannattaako juuri sinun osallistua?


Jäähyväiset jojoilulle -verkkokurssille kannustan siis sinua osallistumaan jos olet kokeillut jo monia kitudieettejä, joista mikään ei ole johtanut stressittömään syömiseen ja tasapainoon ruuan suhteen. Siis mitkään laihdutuskuurit tai poppaskonstit eivät ole johtaneet haluttuun lopputulokseen ja läpi elämän kestävään hyvään syömiseen.

Kannattaa osallistua myös, jos olet uskonut olevasi loputon ahmatti tai parantumaton ”karkkihiiri”. Jos haluat löytää syömisessä tasapainon ja mielenrauhan ja loppujen lopuksi laihtua pysyvästi.

Kannustan sinua osallistumaan myös, jos esimerkiksi olet menettänyt luottamuksen kehosi toimintaan, etkä oikein osaa luottaa omiin nälkäsignaaleihisi.

Ja edelleen painotan ihan yhtä tärkeänä asiana sitä kenen ei kannata osallistua: Tämä kurssi ei ole tarkoitettu henkilölle, joka haluaa noudattaa tiukkaa dieettiä itsekurin voimalla ja etsii pikalaihdutusta, varsinaisia painonhallinnan elementtejä pitkäjänteisesti korjaamatta.

 

Mitkä ovat vaihtoehtosi?


Nyt sinulla on tietenkin kaksi vaihtoehtoa: 

1. Lähdet mukaan käänteentekevälle matkalle minun mukaani. Olen varma, että saamme paljon hyvää aikaan. Tämä matka on paineeton ja stressitön, koska kiirettä ei ole ja perille pääsemisen ajankohtaa on mahdotonta tarkkaan ennustaa. Mutta se on varmaa, että edistystä tulee, moni lukko aukeaa ja moni aiemmin suurtakin tuskaa tuottanut asia helpottaa. :) 

2. Toinen vaihtoehto on tietysti se, että jatkat ihan entiseen malliin. Ja tämäkin on ihan hyväksyttävä päätös. Jos sinusta tuntuu, että aika ei ole nyt oikea tälle muutokselle, ei sitä kannata yrittää väkisin pakottamalla runnoa läpi. Oletkin jo varmasti huomannut, että minun filosofiaani ei pakottaminen kuulu. Jos et lähde mukaan, ehkä kohtaamme joskus myöhemmin.

KUKA MINÄ OLEN JA MIKSI OLEN NIIN VARMA METODINI TOIMIVUUDESTA?

Olen siis Patrik Borg, monivuotinen lihavuustutkija ja monivuotinen Suomen Lihavuustutkijat ry:n puheenjohtaja.

Olen ollut päätoimittamassa Duodecimin kirjaa Lihavuuden hoidosta ja minulla on yli 10 vuoden kokemus työstä Syömishäiriökeskuksessa jossa olen oppinut ratkaisemaan syömisen solmujen vaikeatkin tilanteet.

Olen ollut luomassa painonhallinnan konseptia joka sai Maailman terveysjärjestö WHO:n terveyspalkinnon.

Minulla on myös urheiluravitsemustausta (Suomen Olympiakomitean ex- asiantuntija, nyt Urheiluravitsemusasiantuntijat ry:n puheenjohtaja), olen tuonut oppia miten liikunta nivoutuu painonhallintaan.

Olen tehnyt vastaanottotyötä koko ikäni ja vieläpä kaikkein haastavimmissa kohderyhmissä joten ratkaisuja löytyy aina.

 • Ravitsemusasiantuntija
 • Lihavuustutkija
 • Suomen Lihavuustutkijat ry puheenjohtaja 2014-2020
 • Vastaanottotausta mm: Helsingin Urheilulääkäriasema 2006-2017, Syömishäiriökeskus 2005- 2017, Felicitas lapsettomuusklinikka, Lääkärikeskus Aava.

Kaikkeen yllä mainittuun kokemukseeni nojaten tiedän, mikä painonhallinnassa oikeasti pitkässä juoksussa toimii. Tiedän myös, mikä ei missään nimessä toimi ja senkin kyllä opetan sinulle kurssilla.

Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä! Liity odotuslistalle.

Kurssi pähkinänkuoressa:

 • Kurssi kestää noin 4 kk (16 viikkoa) Puolivälissä omatoiminen opettelujakso
 • Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2024
 • Syväluotaavat  videomateriaalit
 • Voit käydä materiaaleja rauhassa omaan tahtiin (tällä kurssilla emme pidä kiirettä)
 • Tehtävät, ohjeet, työkalut onnistumisen tueksi
 • Vertaistuki suljetussa Facebook-ryhmässä
 • Patrikin etätuki Facebook-ryhmässä
 • 100% rahat takaisin -tyytyväisyystakuu
 • Voit maksaa myös liikuntaeduilla (Edenred, Epassi ja Smartum)

Vieläkö mietit? 100% tyytyväisyystakuu tekee osallistumisesta riskitöntä.

Palautamme rahasi, jos kahden ensimmäisen viikon aikana olet sitä mieltä, ettei kurssi olekaan sinua varten. Laita vain meille viestiä [email protected], niin saat joka euron takaisin.

Tutkittua toimivuutta

Kehon kuuntelu ja tekemisen muuttaminen omien tuntemusten mukaan on kaikessa tekemisessä onnistumisen ja hyvinvoinnin ydinasia. Myös syömisessä kehon kuuntelu on tutkimusten mukaan tarpeellinen ja käytännön työn näkökulmasta välttämätön osa hyvää syömistä ja syömisen hallintaa. Intuitiivinen syöminen on viimeiset vuodet ollut kiivaan tutkimuksen kohteena ja sen hyödyt alkavat olemaan yhä selvemmät tutkimuksenkin näkökannalta:

 • parempaa painonhallintaa ja pysyvämpää laihtumista
 • tasapainoisempaa ruokasuhdetta
 • terveellisempää syömistä
 • parempaa verensokerin hallintaa
 • parempi kehotyytyväisyys
 • parempi kunto
 • parempi painonhallinta raskaus- ja imetysaikana
 • terveemmän ruokasuhteen siirtyminen omille lapsille
 • suurempi mielihyvä syömisestä

Ja nämä havainnot ovat vasta hyvin lyhytaikaisesta tutkimusnäytöstä. Oman työni perusteella sanoisin, että syömisen intuitiivisuus on tärkeää aivan jokaiselle riippumatta omista tavoitteista. Kyky kuunnella ja noudattaa kehon syömistarpeita on syömisen hallinnan, energiatasapainon säätelyjärjestelmien sekä syömisen kohtuuden kivijalka ja on vaikea kuvitella pitempiaikaista tavoitetta, jossa näiden ei tarvitsisi toimia hyvin.

Annan asiakkaideni kertoa, miten kurssini on vaikuttanut heihin:


”Kiellettyjen ruokien purku oli tärkeä ja vapautti pään sisäiset lukot.
 Myös väliviikot olleet tärkeitä koska on vaikeaa ja hidasta muuttaa tapoja kun arki vyöryy päälle. Syöminen muuttunut rennoksi ja tuottaa iloa pitkästä aikaa. Luulin oppivani asiat kurssin aikana mutta mennee vielä puolesta vuodesta vuoteen saada kaikki kohdilleen.”

”Hyvä, kokonaisvaltainen kurssi. Parasta on ollut taustalla vaikuttavien asioiden eli jaksamisen ja aktiivisuuden tärkeyden esille tuonti. Luja asiantuntemus ja vertaistuki on hyvä yhdistelmä.”

”Viikottaiset videot ovat laadukkaita ja niiden aiheet ja järjestys on pohdittu hyvin. Ne antavat paljon ajatuksia miettiä omaa tilannetta eteenpäin. Mielestäni kurssi pituus on myös hyvä, siinä ehtii jo repsahtaa ja taas palata ruotuun.”

”Lähdin mukaan hienoisella varauksella, sillä olen vuosikymmenten aikana kokeillut kaikki mahdolliset ja mahdottomat dieetit ja ravintovalmennukset ilman näkyvää onnistumista. Kun huomasin tämän kurssin mainoksen, tuli tunne, että tuo voisi olla minun juttuni perustuen mm. Patrikin kirjoittamiin järkeviin kirjoihin, joita olen lukenut, muttei vaan oppi ole aikaisemmin tarttunut.

Kun on lähenpänä kuuttakymppiä, ei enää ole raivoisaa tarvetta näyttää hyvältä, mutta on raivoisa tarve voida ja jaksaa hyvin! Vuosien unettomuus, uupumus, masennus ym. ovat vieneet voimat aika nollille ja tiedostan hyvin järkevän syömisen yhteyden hyvinvointiin, vaikkakaan pelkällä ravinnolla ei isompia ongelmia yksinään korjata. Huonoina päivinä hyvä ateriarytmi ja esim. riittävä proteiini eivät vaan ole ensimmäisinä mielessä.

Aivot (ja mieli) huutavat makeaa ja rasvaista, muttei kunnon ruokaa. Itselleni oli tärkeää löytää armollisuus syömisessä: saan syödä riittävästi, saan herkutella, saan pitää huonoja ruokapäiviä jne. ilman, että joudun ruoskimaan itseäni ja tuntemaan syyllisyyttä. Toki jonkunlainen roti pitää olla ja vähän niitä kiusauksia myös vastustaa, mutta että oikeasti alan oppia syömään kuten ”normaalitkin ihmiset”, on aika jännää. Koska syömisongelmat ovat kasaantuneet vuosikymmenten aikana, ei voi odottaa niiden poistuvankaan muutamassa kuukaudessa. Ehkä tässä voisi loppuun laittaa vielä, että olen huomannut mielenkiintoisen ilmiön itsessäni: vaikka herkuttelen ja on huonoja päiviä, niin palaan kuitenkin takaisin kurssin oppeihin. Aikaisemmin löin aina hanskat tiskiin ja opin inhoamaan pisteiden ja kaloreiden laskemista. Alan oppia, että voi syödä hyvin ja voida paremmin olematta millään dieetillä tai kuurilla. Kurssi siis toimii!”

 

Et ole yksin. Rohkene tulla mukaan.


Minulla on pitkä kokemus painonhallintaan ja syömiseen liittyvistä taustatekijöistä ja tämän vuoksi metodeillani saadaan pysyviä muutoksia aikaan. Lähde mukaan tälle yhteiselle matkalle ratkomaan syömisen solmuja!

 • Oletko jo pidempään kamppaillut syömiseen liittyvien asioiden kanssa? Koetko itsesi sokeriaddiktiksi, ahmatiksi, tunnesyöjäksi, ikuiseksi laihduttajaksi tai muuten vain syömiseen liittyvät asiat haastaviksi?
 • Tämä verkkokurssi on jotain aivan muuta, kuin mihin olet tottunut! Nyt opetellaan laittamaan oman pään sisällä myllertävät asiat kuntoon, jotka tekevät syömisestä stressaavaa, hankalaa tai aiheuttavat ylitsepääsemättömiä herkutteluövereitä.
 • Verkkokurssilla saat salaisessa Facebook -ryhmässä vertaistukea ja näet konkreettisesti, ettet kamppaile näiden asioiden kanssa yksin. Olen mukana ryhmässä ja vastaan kurssin aikana herääviin kysymyksiin.
 • Tämä ainutlaatuinen kurssi todellakin kestää n. 5 kuukautta, johon sisältyy myös omatoiminen jakso, joka on tärkeä osa opettelua.

Voit maksaa osallistumisesi myös liikuntaeduilla: Smartum Pay, ePassi, Edenred ja Eazybreak.

Sekaisin oleva nälänsäätely


Moni on sekoittanut nälänsäätelynsä ja sen myötä luottamuksensa kehon kohtuullisuuteen ja kykyyn ohjata syömistä onnistuneesti. Tyyppiesimerkkeinä näistä ovat makeanhimoisuus, syömiskohtaukset ja monenlaiset kokemukset, joissa syöminen luisuu pois hallinnasta. Ja tyyppihenkilö kokee ”tietävänsä mitä pitäisi tehdä muttei saa tehtyä” – ja ei saakaan, koska yhteys kehon viesteihin ja tarpeisiin on kadonnut. Tai näitä kokemuksia pystytään pitämään poissa, mutta vain valtavalla tahdonvoimalla ja kikkailulla. Nämä ovat esimerkkejä vaikeista syömisen ongelmista, joista selviäminen omin neuvoin on hyvin vaikeaa – ja onnistuessaankin vie helposti vuosikymmeniä.

Lievemmissäkin nälän viritystilan ja sen kuuntelun ongelmissa seurauksena on usein tavoitteiden karkaaminen. Tyypillisesti tämä näkyy siten, että tehdään ihan hyviä muutoksia ja oikeitakin asioita, mutta silti mitään ei tapahdu: paino ei laske vaikka pitäisi, kunto ei kohene tai verensokeri pysyy koholla. 

Olen koko työurani tehnyt työtä juuri ylläolevien – todella vaikeiden sekä lievempien – syömisvaikeuksien kanssa. Syömishäiriökeskuksessa vaikeampien ongelmien kanssa, Urheilulääkäriasemalla enemmän treenaavien kanssa ja tavallisella lääkäriasemalla kaikenlaisten ihmisten kanssa. Näiden vuosien aikana olen oppinut, että jokaisella on mahdollisuus oppia kaivamaan esiin normaalit ja luotettavat nälkä-kylläisyysviestit. Ja jokaisella niiden esiinkaivaminen ja kuuntelu on johtanut parempaan olotilaan. Ja ennenkaikkea, jokaiselle on mahdollista oppia syömään intuitiivisemmin.

Mietitkö vielä sopiiko tämä kurssi sinulle? Sopii, jos..

 • Kamppailet ruokaan liittyvän syyllisyyden kanssa
 • Olet sokeriaddikti, herkkuhiiri tai ahmatti
 • Et syö tiettyjä ruoka-aineita, vaikka haluaisit
 • Koet syömiseen liittyvät asiat haastavina ja stressaavina
 • Olet jojolaihduttanut tai olet ikuinen laihduttaja
 • Usein iltaisin vedät herkkuöverit
 • Jaksamisen kanssa on ongelmia
 • Painonhallinnan kanssa on ollut pidempään haasteita
 • Et uskalla syödä lihomisen pelossa
 • Et saa makeanhimoasi laannutettua
 • Koet olevasi tunnesyöjä
 • Et tunnista nälkääsi tai osaa lukea kehosi viestejä
 • Nälänsäätely on sekaisin

 

10 askelta pysyvään painonhallintaan


Huomaatko, mitä alla olevasta listasta "puuttuu", jos sitä verrataan perinteiseen laihdutuskulttuuriin?

Kokemukseeni perustuen listaan painonhallinnan 10 tärkeää, ehkäpä tärkeintä teesiä näin:

 1. Pitkäjänteisyys ja opetteleva mieli
 2. Ajanhallinnan taidot ja aikaa itselle
 3. Ateriarytmi ja hyvän syömisen peruskivet
 4. Riittävä jaksaminen
 5. Kasvikset ja arkeen mahtuva syöminen
 6. Aktiivinen elämä
 7. Kehon kuuntelu – syömisessä, liikkumisessa ja muutenkin
 8. Salliva syömisajatus
 9. Syömisjännitteiden tunnistus ja purku
 10. Ongelmaton syömisen ja elintapojen hallinta

Kuten varmasti huomaat, en viittaa sanallakaan kaloreihin, rasvaprosentteihin, ruokavalioihin ja sen sellaiseen "tekniseen" puoleen.

Jäähyväiset jojoilulle -verkkokurssilla keskitytään näihin, oikeasti tärkeisiin ja lopputuloksen kannalta jopa välttämättömiin asioihin.

Kuten olen sanonut, tämä kurssi on jotain aivan muuta kuin muut kurssit / valmennukset. :)

PS...Vedän vielä lyhyesti yhteen, mistä Jäähyväiset jojoilulle -metodissa ja verkkokurssissa on kysymys.

Uskon sinun olevan tällä sivulla, koska painohallinta-asiat ovat tuottaneet sinulle jonkinlaisia haasteita. Minä taas olen erikoistunut ratkomaan noita haasteita.

 

Mitä lupaan sinulle?

Haluan aina olla ammattimainen ja haluan olla realisti. Ja siksi en lupaa suuria ja takuuvarmoja laihtumistuloksia tämän puolen vuoden matkan aikana. Osalla ihmisistä pulmat ratkeavat nopeammin ja osalla vasta kurssin loppupuolella tai jopa sen jälkeen.

Mutta! Lupaan sen, että saat koko kurssin ajaksi käyttöösi käytännössä kaiken ammattitaitoni kurssimateriaalien muodossa sekä tietysti tukeni Facebook-ryhmässä. Kurssin opit kulkevat mukanasi vuosikymmeniä, eli vaikka kurssi loppuu aikanaan, hyöty ei lopu koskaan.

Ja kaiken tämän saat käytännössä yhden vastaanottokäynnin hinnalla. Voit olla varma, että hyödyt tästä kurssista enemmän kuin yhdestä vastaanottokäynnistä.

 

Mitä Jäähyväiset jojoilulle -kurssin aikana tapahtuu?

Kurssin aikana annan sinulle tietoa, pohdittavaa, tehtäviä ja työkaluja tarkkaan harkitussa järjestyksessä. 

Alussa teet pienen matkan ajassa taaksepäin, "painohistoriasi" muodossa. Treenaamme tietysti ateriarytmiä ja reflektoimme sen vaikutuksia itseemme. Kurssin alkupuolella myös jaksaminen, uni ja stressi ovat isoja teemoja. Ruokahimot ja ruuan palkintoarvo ovat myös tarkastelussa.

Lisää tärkeitä osa-alueita ovat fyysinen aktiivisuus, liikkuminen, etenemisen seuranta, kertaus, varmistus... Ja kehon kuuntelu! 

Kun päästään "kiellettyjen ruokien purkuun", ollaan jo aika pitkällä. Luovutaan ahdistavista rajoitteista ja tutkaillaan sitä, miten ympäristö ja muut ihmiset vaikuttavat ruokasuhteeseemme. 

Monia asioita kerrataan ja niihin palataan kurssin edetessä. Eihän ole realistista olettaakaan, että näin moni haastava asia loksahtaisi kerralla kohdallen. 

Kyllä ruuan määrästä ja laadustakin toki puhutaan ja asetetaan uusia, järkeviä ja hyvinvointiasi tukevia kontrollirajoja

Kun olemme päässeet kurssin päätökseen, sinulla takanasi sarja oivalluksia ja onnistumisia. Mukaasi lähtee suuri määrä tietoa ja taitoja, joiden avulla elämäsi helpottuu lukemattomin eri tavoin. Saatat olla jo laihtunut tässä vaiheessa, jos tavoitteenasi pitkässä juoksussa ylipäätään on laihtuminen. Joka tapauksessa sinulla on keinot, joiden avulla voit laihtua pysyvästi ja hallita painoasi ilman turhaa stressiä ja kieltäytymistä. 

Nähdään kurssilla!

-Patrik-

Ilmainen bonus kaupan päälle, kun lähdet mukaan (arvo 99€)!

Saat nyt kaupan päälle monipuolisen jumppapaketin, joka sisältää peräti 73 videoitua kotijumppaa ja treeniä. Saat paketissa mm. joogaa, kehonhuoltoa, taukojumppia, HIIT:ä sekä kehonpainoharjoitteita. Näiden harjoitusten avulla saat helposti lisää fyysistä aktiivisuutta arkeesi. Voit hyödyntää sisältöjä rajattomasti koko kurssin ajan. Huom. sinun ei tarvitse jumpata tai treenata lainkaan jos et halua, vaan voit vapaaehtoisesti hyödyntää näitä mukana tulevia liikuntasisältöjä.

Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä! Liity odotuslistalle.

Kurssi pähkinänkuoressa:

 • Kurssi kestää noin 4 kk (16 viikkoa) Puolivälissä omatoiminen opettelujakso
 • Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2024
 • Syväluotaavat  videomateriaalit
 • Voit käydä materiaaleja rauhassa omaan tahtiin (tällä kurssilla emme pidä kiirettä)
 • Tehtävät, ohjeet, työkalut onnistumisen tueksi
 • Vertaistuki suljetussa Facebook-ryhmässä
 • Patrikin etätuki Facebook-ryhmässä
 • 100% rahat takaisin -tyytyväisyystakuu
 • Voit maksaa myös liikuntaeduilla (Edenred, Epassi ja Smartum)

Kiinnostuitko?

Haluatko saada ilmoituksen, kun  seuraavalle kurssille pääsee mukaan parhaalla hinnalla? Jätä sähköpostisi tähän, niin ilmoitamme sinulle kun ilmoittautuminen aukeaa!

Huom! Tämä ei sido sinua mihinkään.

Liittymällä odotuslistalle annat meille luvan lähettää sinulle sähköpostia. Pääset pois listalta koska tahansa.

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä:

Tuleeko mieleen kysyttävää?

Voit lähettää viestiä info(at)wellflix.fi niin vastaamme pian!

Palvelua ylläpitää suomalainen Wellflix Oy. Y-tunnus: 1967772-4.