Haluatko oppia juoksemaan kevyesti, rennosti ja ilman kipuja & vaivoja?

Sohvaperunasta juoksijaksi 2.0 -verkkokurssilla onnistut!

Tämä juoksukurssi on suunniteltu starttikurssiksi aloittelijalle, tai sellaiselle, jolla aiemmasta juoksuharrastuksesta kulunut jo pitkä aika. Sinun ei siis tarvitse pystyä juoksemaan vielä kilometriäkään! Tämän verkkokurssin avulla: 

1. Kuntosi kehittyy nousujohteisesti, kuin huomaamatta.

2. Opit juoksemaan rennosti ja oikealla tekniikalla, jolloin vältät ikävät kivut & vaivat.

3. Sinusta tulee juoksija, joka voi heittää "helpon vitosen lenkin" missä ja milloin tahansa!

Kun kuntosi ja juoksutekniikkasi kehittyvät mukavalla ohjelmalla harjoitellen, askel kevenee kuin itsestään. 

Kehittämällämme valmennusohjelmalla onnistut varmasti!

 

Harjoittelu oikealla teholla on kaikki kaikessa!

Tällä ohjelmalla harjoittelu on hauskaa, motivoivaa, turvallista ja ennen kaikkea tuloksia tuottavaa. Kuntosi nousee kohisten!

Juoksuharjoittelu tulee aloittaa tietyillä askelmerkeillä, jotta oma kunto pysyy mukana. Liian kova startti voi johtaa loukkaantumisiin, turhautumiseen ja sitä kautta juoksuharrastuksen lopettamiseen. Kun harjoittelu tehdään meidän metodeillamme, vältämme tämän hyvin tyypillisen sudenkuopan. 

Ohjelmallamme varmistetaan se, ettei harrastamisen into lopu heti alkumetreillä siihen, että juoksu tuntuu pahalta ja liian raskaalta. Usein tämä on se tekijä, joka lannistaa aloittelijan jo heti alkumatkassa. Juokseminen tuntuu vain yksinkertaisesti liian rankalta, jos peruskuntoa ei ensin kohoteta lempeällä tavalla. 

Juoksuun tarvittava peruskestävyysharjoittelu ei oikeasti ole kovin rankkaa, silloin kun se toteutetaan oikein - eli omalle kuntotasolle sopivalla tavalla ja riittävän maltillisesti.

Tällä kurssilla on kahden ensimmäisen kuukauden ajan 2kpl nousujohteista juoksuharjoitusta viikossa. Kolmannessa kuukaudessa on 3 juoksuharjoitusta viikossa. Ei kuulostane mahdottomalta toteuttaa? :)

 

Valmennusohjelmamme metodilla pääset hyvään kuntoon!

Olemme kehittäneet lähes 20 vuoden ja tuhansien juoksuvalmennettavien kokemuksella metodin, jonka avulla nollalähtötasoltakin ponnistava onnistuu juoksemaan useita kilometrejä. Metodissa käytetään tietyin askelmerkein suunniteltuja viikko-ohjelmia, joissa on tietysti sisäänrakennettuna oikeanlainen nousujohteisuus.

Harjoitukset ovat kestoltaan 30-70min ja niissä yhdistellään juoksua ja kävelyä niin, että kuntosi riittää ja paranee optimaalisesti. Ja kaikki tämä tapahtuu ilman ylirasitusta tai liian rankkoja treenejä! Ohjelma siis muuttuu pikkuhiljaa haastavammaksi kuntosi kohentuessa. :)

Ohjelma etenee pienin askelin kohti juoksukuntoa, jossa pystyy juoksemaan viiden kilometrin matkan. Juoksukuntosi siis kehittyy viikko viikolta ja lenkki lenkiltä paremmaksi, ilman turhauttavaa paikallaan polkemista!

Tällä kurssilla parannamme myös ymmärrystä siitä, että liikunnan jälkeen tulee olla virkeä ja energinen olo. Jos juoksija on jokaisen lenkin jälkeen aivan "poikki", harjoittelu on liian rankkaa!

Juoksun, kuten kaikenlaisen muunkin liikunnan, tulee parantaa elämää, eikä sen tule koskaan olla rangaistus. Tämä vaatii uudenlaista ajattelutapaa liikunnasta ja peruskestävyystreenistä. Ei ole vaikeaa päästä tavoitteeseen juoksuohjelmassa, jossa sykkeet pidetään tarkoituksella matalalla.

Tämä ohjelma onkin todennäköisesti helpompi, mutta silti tehokkaampi tapa löytää oma sisäinen juoksijasi - kuin mitä olet aiemmin kokeillut. 

Hanna Maarian tarina

Elämäni on muuttunut täydellisesti sen jälkeen kun törmäsin Mikko Liukkaan ja aloitin Vauhtisammakon juoksukoulussa valmennuksen. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että lähdin mukaan! Minusta kuoriutui juoksuvalmennuksen avulla ihan eri ihminen.

Opin rakastamaan juoksemista, myöhemmin mukaan on tullut myös kuntosalilla treenaaminen.

Lähdin mukaan juoksuvalmennukseen ihan nollilta. Olin täysin liikuntaa harrastamaton sohvaperuna ja ikuinen jojo-laihduttaja. Puntarin lukema huiteli tuolloin reilusti yli sadassa kilossa! Paluuta entiseen ei ole.

Sain tuolloin 43 vuotiaana viimeinkin elämäni takaisin!! Ja nyt 47 vuotiaana voin paremmin kuin koskaan, niin henkisesti kuin fyysisestikkin.

Hanna Maaria Ikonen

Valmentaja "juoksee mukanasi" viikoittain äänitallenteilla!

Kun ostat Sohvaperunasta juoksijaksi 2.0 -verkkokurssin, saan kaikkien "perinteisten" materiaalien (valmennusvideot, pdf-ohjelmat, tekniikkavinkit, ohjeisharjoitteet jne) LISÄKSI vielä JOKAISELLE VIIKOLLE yhden kokonaisen juoksutreenin äänitallenteena! (12 viikkoa = 12 tallennetta)

Sinun tarvitsee siis vain laittaa lenkkarit jalkaan, pistää kuulokkeisiisi tallenne pyörimään ja juosta lenkki valmentajan mukana! :)

Lenkin aikana valmentaja huolehtii rytmistä, oikeasta tehosta, vauhdin säätelystä ja muusta. Samalla kun saat virtuaalista seuraa lenkillesi, opit myös juoksemaan oikealla teholla!

Tällä kurssilla on kahden ensimmäisen kuukauden ajan yhteensä 2kpl nousujohteista juoksuharjoitusta viikossa. Kolmannessa kuukaudessa on 3 juoksuharjoitusta viikossa. Ei kuulostane mahdottomalta toteuttaa? :)

Oletko valmis aloittamaan juoksuharrastuksen? Anna kun kerromme, miksi se kannattaa aloittaa juuri meidän kanssamme:

Olen Mikko Liukka, Sohvaperunasta juoksijaksi 2.0 -verkkokurssin päävalmentaja ja harjoittelumetodin kehittäjä. Minulla on SUL:n valmentajatutkinto, kestävyyslajeista.

Uskallan sanoa olevani erittäin osaava ja kokenut juoksuvalmentaja ja ennen kaikkea sellainen, joka ymmärtää tavallista liikkujaa kaikkien parhaiten!

Aloitin juoksuvalmentamisen jo lähes 20 vuotta sitten, jolloin juoksukouluja ei maassamme käytännössä juurikaan ollut. Ei ainakaan siinä muodossa kuin nykyään on.

Perustamissani juoksukouluissa lienee edelleen määrällisesti eniten juoksijoita kaikista Suomen juoksukouluista.

Minulle paras osa työssäni on nähdä miten ihmiset pystyvät piristämään ja parantamaan elämäänsä juoksemalla. Kun kestävyyskunto paranee, se tuo elämään mukavasti lisää energiaa ja kerrannaisesti hyviä asioita.

Asiakkaani kertovat jatkuvasti siitä, miten onnellisia he ovat siitä, että ovat aloittaneet harjoittelun kanssani.

 

Juoksuvalmennuksen pioneerin opeilla onnistut

Aloitin itse juoksemaan säännöllisesti jo 11-vuotiaana. Haaveeni oli nuoresta pitäen tehdä töitä juoksun parissa, joka on elämäni suurin intohimo.

Nuorena haaveilin kilpajuoksusta yhtenä uravaihtoehtona, mutta ymmärsin tavoitteen epärealistisuuden. Aloitin varsinaisen kilpajuoksun 17-vuotiaana vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Sain sieltä jo hyvän esimerkin valmentajasta joka juoksee ryhmän kanssa, eikä väin kökötä kentän laidalla. Juoksin kilpaa pika- ja keskimatkoja 30-vuotiaaksi saakka.

Sain idean uudenlaisesta juoksukoulusta harjoitellessani Keniassa 2001-2002 kansainvälisten huippujuoksijoiden kanssa. Halusin mallintaa saman uskomattoman toimintatavan, jolla valmentaja taitavasti tsemppasi paikallisia juoksijoita ja opetti heitä kannustamaan toisiaan

Oman juoksuharrastukseni rinnalla minulle on karttunut jo 19 vuoden kokemus tuhansien suomalaisten kuntoilijoiden parissa. Ymmärrän arjen haasteiden ja kiireen kanssa painivien ihmisten elämää. Juoksukouluissani on ollut tuhansia tavallisia työssäkäyviä aikuisia.

Minulla on kansainvälisen tason tuloskehitykseen mahdollistava valmentajatutkinto, olen juoksuun liittyvän personal trainingin uranuurtaja Suomessa, opettajakoulutuksestanikaan ei ole varsinaisesti haittaa ihmisten valmentamisessa.

Olen koulutukseltani siis kasvatustieteiden maisteri 2004, ja olen käynyt kolme yleisurheiluvalmentajakoulutusta 2005-2021, toiminut Personal trainerina vuodesta 2005 sekä joogaopettajana vuodessa 2019.

 

Toinen valmentajasi juoksuohjaaja Hanna Järvi 

Olen itse löytänyt intohimon liikuntaan vasta aikuisiällä, kun kahden pienen lapsen kanssa aika oli rajallista. Juoksu olikin tähän täydellinen valinta: harrastus ei ollut aikaan tai paikkaan sidonnaista ja tehokkuutensa ansiosta pienestäkin lenkkihetkestä sai paljon irti. Kun aloin panostaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen liikunnan saralla, koko perhe voi myös paremmin.

Lähes nollatason juoksijasta aloittaneena, keskellä ruuhkavuosia treenanneena ja nyt kohti ultramatkoja tähtäävänä voin vakuuttaa, että kaikki on mahdollista! :) Osaan varmasti tukea jokaista arjen sankaria kohti omaa unelmaa ja muutosta!

Olen juoksuohjaaja, personal trainer, sairaanhoitaja & terveydenhoitaja.

Terveellisiin elintapoihin ja sairauksien ennaltaehkäisyyn tähtäävä ohjaus- ja asiakastyö ovat vahvaa osaamisaluettani.

Minä juoksen mukanasi viikoittaisilla äänitallenteilla! :) 

Kun ostat Sohvaperunasta juoksijaksi -verkkokurssin NYT, saat kaupan päälle kaikki alla luetellut bonusmateriaalit!

 

BONUS 1

4 x juoksijan joogaharjoitukset

(ensimmäinen kuukausi)

 • Juoksijalle sopivat videoidut joogaharjoitukset harjoittelusi tueksi. Oheisharjoitusten tavoitteena on avata lihaskalvoja ja vähentää stressitiloja kehossa sekä valmistaa kehoa tuleviin juoksuharjoituksiin.
 • Yksi joogaharjoitus kestää noin 30 minuuttia. Jokaiselle ensimmäisen kuukauden harjoitusviikolle on oma joogaharjoituksensa.
 • Ohjaaja: Joogaopettaja Anna Strazdina

 

BONUS 2

4 x juoksijan liikkuvuusharjoitukset 

(toinen kuukausi)

 • Juoksijalle suunnitellut ja videoidut liikkuvuusharjoitukset. Oheisharjoitusten tavoitteena on keskeisten nivelten liikkuvuuden kehittäminen ja nivelten liikeratojen hallinta.
 • Jokaiselle toisen kuukauden harjoitusviikolle on oma liikkuvuusharjoituksensa, jossa kussakin keskitytään juoksijalle tärkeisiin teemoihin. 
 • Ohjaajat: Liikkuvuustreenin ammattilaiset Jarkko Mäkinen & Roosa Närhi

 

BONUS 3

kehonpainoharjoitukset

(kolmas kuukausi)

 • Videoidut kehonpainotreenit, jotka toimivat juoksun tukena. Tavoitteena ennaltaehkäistä vammoja, kehittää kehon koordinaatiota, lihasvoimaa ja räjähtävyyttä sekä kohottaa aerobista kuntoa.
 • Kehonpainotreenit ovat hiit-harjoittelua, pakkotoistoja sekä core-keskivartalotreenejä.
 • Ohjaaja: Kehonpainoharjoittelun asiantuntija Timo Oehlandt

Sohvaperunasta juoksijaksi 2.0. -verkkokurssi 

Kurssin hinta: 99€

 • Pääset aloittamaan HETI, eli saat ensimmäisen kuukauden ohjelman ja materiaalit saman tien!

 • Nousujohteinen 3kk juoksuohjelma

 • Joka viikko juoksuohjaajan vetämä lenkki äänitallenteen muodossa!

 • Tekniikka- ja vinkkivideoita

 • BONUS 1: Neljä juoksijalle suunnattua joogaharjoitusta (1. kuukausi)

 • BONUS 2: Neljä juoksijalle suunniteltua liikkuvuusharjoitusta (2. kuukausi)

 • BONUS 3: Neljä juoksijalle suunniteltua kehonpainotreeniä (3. kuukausi)

 • Ohjelma kestää 3 kk ja materiaalit jäävät käyttöösi vielä kuukaudeksi sen päättymisen jälkeenkin!

 • Voit maksaa myös liikuntaeduilla!
TÄSTÄ MUKAAN!

Reetan tarina

”Minulla oli pitkään haaveena aloittaa uudestaan kesken jäänyt
juoksuharrastus. Nyt pääsin vihdoin aloittamaan ja olen tyytyväinen
päätökseeni. Vauhtisammakkojen avulla on helppo päästä lenkille, ja vauhti pysyy hyvänä koko lenkin ajan hyvien ohjaajien ja mukavan lenkkiseuran ansiosta"

Reeta Vilhu

Kuva: Ihana Elämys / Mirkku Merimaa

Juoksusta nauttii, kun harjoittelu aloitetaan riittävän kevyesti.

Mitä tämä kurssi tarjoaa sinulle:

 1. Kurssin jälkeen juokset yhtämittaisesti 5km matkan. 
 2. Opit juoksun perusteet ja mitä oikeastaan on peruskestävyysharjoittelu, jolla pohjakunto luodaan.
 3. Opit juoksutekniikoita, jotka helpottavat juoksua.
 4. Saat harjoitusohjelman, jonka avulla kehityt juoksijaksi.
 5. Kuntosi kohenee ja saat lisää energiaa päiviin.
 6. Saat juoksusta itsellesi uuden harrastuksen.
 7. Löydät liikkumisen ilon.

Bonuksena: Vaatekaappisi saattaa ilmestyä valmennuksen aikana liian isoja vaatteita.

Katso Sohvaperunasta juoksijaksi 2.0 -verkkokurssin esittelyvideo!

 
OSTA TÄSTÄ!

VIIKKOKOHTAINEN HARJOITUSOHJELMA

 • Saat jokaiselle viikolle harjoitusohjelman, koko kurssin (3 kk) ajaksi. Harjoitusohjelma etenee metodimme mukaisesti varmistaen onnistumisesi!

Matala kynnys, pienet askeleet, suuret tulokset...

Joillekin juoksun aloittajille tulee yllätyksenä, kuinka KEVYESTI alussa kannattaa treenata! Törmäämme tähän jatkuvasti, vuodesta toiseen...

Meillä ihmisillä on taipumus lähteä liian kovaa liikkeelle ja tällöin päädytään useimmiten siihen, että harrastus lopahtaa yhtä nopeasti kuin alkoikin. Joko sen vuoksi, että se tuntuu liian rankalta tai sitten tulee yksinkertaisesti ylirasitusta, vammoja ja muuta epämiellyttävää. 

Siksi meidän mallimme on erilainen ja suoraan sanottuna parempi. Meidän ohjelmallamme etenet motivoituneesti ja kehityt takuuvarmasti.

Jokainen treeni on onnistuminen. Tuhannet asiakkaamme ovat lähteneet "nollatasolta" juoksuharrastuksen pariin ja toimivat elävinä esimerkkeinä siitä että juoksun oppiminen on kenelle tahansa mahdollista.

Jos mielikuvasi on se, että treenin tai lenkin jälkeen ollaan aina henkihieverissä, tulet yllättymään. Kun treenataan peruskestävyyttä ihan oikeasti oikealla teholla, lenkin jälkeen on pirteä ja energinen olo!

Ei ole vaikeaa päästä tavoitteeseen ohjelmassa, jossa sykkeet pidetään tarkoituksella matalalla. Tämä ohjelma onkin todennäköisesti helpompi - mutta silti tehokkaampi tapa parantaa kuntoa kuin mikään aiemmin kokeilemasi rääkkitreeni!

Tässä juoksuvalmennuksessa saat ja sinun pitääkin olla armollinen itseäsi kohtaan. :)

Jos tämä kuulostaa "sinun jutulta", lähde mukaan!

Mietitkö vielä sopiiko tämä kurssi sinulle? Sopii, jos..

 • Olet miettinyt juoksuharrastuksen aloittamista ja haluat aloittaa järkevästi
 • Haluat edullisen harrastuksen, joka ei ole sidottu kiinteisiin aikatauluihin tai edes paikkaan
 • Mahdollisesti haluat tukea painonhallintatavoitteitasi juoksuharrastuksella
 • Kaipaat arkeesi uutta puhtia ja energiaa
 • Haluat lisätä mielihyvähormoneita ja hyvää oloa

 

Tämä kurssi EI sovi sinulle, jos:
 • Juokset jo säännöllisesti pitkiä lenkkejä, koska silloin kurssin harjoitusohjelma on sinulle liian kevyt
 • Sinulla on jokin vamma, joka estää juoksemisen
 • Haluat henkilökohtaista valmennusta tai etätukea. Tähän kurssiin ei sisälly valmentajien etätukea.

5 kohdan muistilista juoksun aloittavalle:

 1. Pidä maltti. Aloita riittävän kevyesti, oman kuntotasosi mukaan.
 2. Pidä lepopäivät - anna kehosi palautua.
 3. Älä karsi syömisistä, varsinkaan ennen harjoittelua. Hiilihydraatteja tarvitaan juoksuharjoittelussa.
 4. Ole pitkäjänteinen. Peruskuntosi kehittyy viikko viikolta.
 5. Älä vertaa itseäsi muihin. Tärkeintä on oma kehittyminen ja omat onnistumiset.

Jos et tiedä, miten aloittaisit juoksuharjoittelun, palkkaa itsellesi juoksuvalmentaja - tai osta tämä juoksukurssimme, jonka avulla saat juoksuharrastuksesi käyntiin takuuvarmasti, kehittävästi ja turvallisesti.

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä:

Sohvaperunasta juoksijaksi 2.0. -verkkokurssi 

Kurssin hinta: 99€

 • Pääset aloittamaan HETI, eli saat ensimmäisen kuukauden ohjelman ja materiaalit saman tien!

 • Nousujohteinen 3kk juoksuohjelma

 • Joka viikko juoksuohjaajan vetämä lenkki äänitallenteen muodossa!

 • Tekniikka- ja vinkkivideoita

 • BONUS 1: Neljä juoksijalle suunnattua joogaharjoitusta (1. kuukausi)

 • BONUS 2: Neljä juoksijalle suunniteltua liikkuvuusharjoitusta (2. kuukausi)

 • BONUS 3: Neljä juoksijalle suunniteltua kehonpainotreeniä (3. kuukausi)

 • Ohjelma kestää 3 kk ja materiaalit jäävät käyttöösi vielä kuukaudeksi sen päättymisen jälkeenkin!

 • Voit maksaa myös liikuntaeduilla!
TÄSTÄ MUKAAN!

Tuleeko mieleen kysyttävää?

Voit lähettää viestiä info(at)wellflix.fi niin vastaamme pian!

Palvelua ylläpitää suomalainen Wellflix Oy. Y-tunnus: 1967772-4.