Mehukkaat porkkanamuffinssit – terveellisempi herkku arkeen ja juhlaan

Porkkanamuffinssit jogurtti-tuorejuustokuorrutteella.

Jos etsit reseptiä, joka yhdistää herkullisen maun ja ravitsevat raaka-aineet, nämä porkkanamuffinssit ovat täydellinen valinta. Porkkanan raikas makeus, kaurahiutaleiden kuitu ja jugurtin pehmeys tekevät niistä meheviä ja täyttäviä – ilman turhaa sokeria tai rasvaa.

Nämä terveelliset porkkanamuffinssit sopivat moneen hetkeen: nopeaksi välipalaksi, treenin jälkeiseksi energiaboostiksi tai makeaksi tarjottavaksi kahvipöytään. Vaniljarahkasta ja tuorejuustosta valmistuva kuorrute tekee niistä entistä ihanampia, ja pähkinärouhe tuo pinnalle sopivaa rapeutta.


Reseptistä tulee 10-12 kpl minimuffinsseja

Ainekset:

  • 4 dl Kaurahiutaleita hienonnettuna
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 1 tl Soodaa
  • 1 tl Kanelia
  • 1 Banaani
  • 2 Kananmunaa
  • 100 g Turkkilaista jugurttia
  • 15 g Hunajaa
  • 15 g Rypsiöljyä
  • 200 g Hienoa porkkanaraastetta

Päälle:

  • 200 g Vaniljarahkaa (Esim. Skyr)
  • 50 g Tuorejuusto kevyt
  • Pähkinöitä/pähkinärouhetta

 

Valmistusohjeet:

Hienonna kaurahiutaleet hienoksi jauhoksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää sekaan leivinjauhe, sooda ja kaneli. Sekoita.

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Soseuta banaani ja lisää joukkoon
kananmunat. Sekoita.

Lisää sekaan jugurtti, hunaja, öljy sekä porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Anna muffinssien jäähtyä.

Sekoita tuorejuustoon vaniljarahka ja levitä muffinssien päälle.

Lisää halutessasi päälle pähkinärouhetta/pähkinöitä.