Liikunta hyvinvoinnin edistäjänä

Lukemattomien terveyshyötyjen lisäksi liikunta auttaa myös  laihtumisessa ja painonhallinnassa.

Liikunnan merkitys ihmisen terveydelle on kiistaton. Säännöllinen liikunta tarjoaa lukuisia fyysisiä ja psyykkisiä hyötyjä, jotka voivat parantaa elämänlaatua ja lisätä elinikääsi. 

 

6 syytä miksi liikunta on terveyden superlääke:

  1. Sydän- ja verenkiertoelimistön terveys: Liikunta vahvistaa sydänlihasta ja parantaa verenkiertoa. Säännöllinen aerobinen liikunta auttaa alentamaan verenpainetta ja kolesterolitasoja, vähentäen siten sydän- ja verisuonitautien riskiä.

  2. Painonhallinta: Liikunta on tehokas tapa polttaa kaloreita ja ylläpitää terveellistä painoa. Yhdistettynä tasapainoiseen ruokavalioon, liikunta auttaa sinua saavuttamaan ja ylläpitämään terveellistä kehonkoostumusta.

  3. Vahvemmat luut ja lihakset: Säännöllinen liikunta vahvistaa luustoa ja lihaksia, mikä voi auttaa ehkäisemään osteoporoosia ja muita luuston heikentymiseen liittyviä ongelmia.

  4. Stressin purku ja hallinta: Liikunta on luonnollinen tapa vähentää stressiä ja ahdistusta. Se stimuloi endorfiinien tuotantoa, mikä voi parantaa mielialaa ja auttaa rentoutumaan.

  5. Parantunut unen laatu: Säännöllinen liikunta voi auttaa sinua nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan syvempää unta. Hyvä uni on tärkeää kehon palautumiselle ja yleiselle hyvinvoinnille.

  6. Vireystilan ja keskittymiskyvyn parantuminen: Liikunta voi lisätä energisyyttäsi ja auttaa sinua pysymään virkeänä koko päivän ajan. Se myös parantaa keskittymiskykyä ja kognitiivisia toimintoja.

Oli kyseessä sitten kävely, pyöräily, uinti tai voimaharjoittelu, tärkeintä on löytää liikuntamuoto, joka sopii omaan elämäntyyliisi ja mieltymyksiisi. Liikunnan harrastamisessa ja sen hyötyjen saamisessa kaikkein olennaisinta on liikunnan säännöllisyys.

Jos sinulla on takana pitkä tauko liikunnasta, aloita pienin askelin ja lisää liikuntaa vähitellen viikoittaiseen rutiiniisi. Muista, että jokainen askel kohti aktiivisempaa elämäntapaa on askel kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. 

Verkkokurssit liikuntaan:

liikunta-kankijooga-verkkokurssi-kati-pallasvui

Kankijooga-verkkokurssi

Vetreydy, virkisty ja notkistu näiden helppojen "kankeille tyypeille" sopivien joogaharjoitusten avulla. Et voi olla liian kankea tai liian huonossa kunnossa tälle kurssille!.

Tutustu: Kankijooga
liikunta-jumppapaketti

Parempaan kuntoon kotona -jumppapaketti

Kohota kuntoa kotonasi! Jopa 73 kotijumppaa ja -treeniä huippuvalmentajiltamme samassa paketissa.

Tutustu: Parempaan kuntoon kotona
liikunta-saliohjelmapaketti-erno-polus

Kehon tuunaussarja -saliohjelmapaketti

Kuntosaliohjelmapaketti tavalliselle ihmiselle, joka haluaa nopeasti atleettisemman ulkomuodon!

Tutustu: Kehon tuunaussarja